Zoek uw taxateur

amsterdam_gracht

Taxateurs

Waar moet ik op letten wanneer ik een taxateur inschakel?

De taxateur mag niet uw aankoopmakelaar zijn of de makelaar van de verkoper. Verder is het belangrijk dat de taxateur voldoende kennis heeft over de lokale huizenmarkt om een verantwoorde taxatie te kunnen uitbrengen. Bovendien moet de taxateur een erkend taxateur zijn.

Elke geldverstrekker kan eigen eisen stellen aan de taxatie. Vraag daarom voordat u een taxateur kiest aan uw geldverstrekker of het taxatierapport gevalideerd of niet-gevalideerd moet zijn.

Een gevalideerd rapport kan iets duurder uitvallen dan een niet-gevalideerd rapport. Dit verschil is te zien in het vergelijkingsoverzicht.

LET GOED OP of uw taxateur voldoet aan de vereisten van de geldverstrekker. Wanneer u dit niet doet kan het zijn dat het rapport opnieuw moet worden gemaakt met alle tijdvertraging en kosten van dien!

Wanneer u uw rapport middels Taxateren.nl aanvraagt weet u zeker dat u met een erkend taxateur te maken heeft.

Eisen van geldverstrekkers aan taxateurs of aan het rapport:

Banken kunnen bijvoorbeeld de volgende eisen stellen:

 • De taxateur dient een erkend taxateur te zijn. Bij Taxateren.nl zijn enkel erkende taxateurs van het Nederlands Register Voor Taxateurs (NRVT) aangesloten. Zo weet u dus zeker dat u altijd een erkend taxateur inschakelt.
 • De afstand waarop de taxateur is gevestigd ten opzichte van het huis. Dit kan variëren van bijvoorbeeld 10 tot 30 kilometer. Daarbij hangt het ervan af of de woning in de grote stad ligt of in een dunner bevolkt gebied. Op Taxateren.nl zijn alleen de taxateurs te zien die aan deze eis voldoen. Taxateren.nl filtert voor u de taxateurs binnen de straal die voor uw woning geldt.
 • Bij een hypotheekaanvraag met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) moet het taxatierapport in ieder geval zijn goedgekeurd door een validatie-instituut dat is aangesloten bij de Stichting Taxaties en Validaties. Op dit moment zijn de goedgekeurde instituten:
  1. Het NWWI (validatie-instituut erkend door NHG)
  2. De Taxateursunie
  3. Validatie
  4. Taxatie Validatie Instituut TVI

De taxateurs op Taxateren.nl werken allen met een of meerdere van bovenstaande instituten.‚Äč

Kies hier een taxateur en vraag uw rapport aan binnen 5 minuten.