Zoek uw taxateur

amsterdam_gracht

Over Taxateren

Taxateren.nl is een onafhankelijk vergelijkingsplatform voor consumenten die een taxatierapport willen laten uitvoeren. De taxateurs kunnen vergeleken worden per plaats, prijs, snelheid van uitvoeren en beoordelingen. Dagelijks worden er taxatierapporten verzorgd in heel Nederland.

Taxateren.nl houdt de marktveranderingen scherp in de gaten en biedt als enig platform in Nederland plaats voor alle taxateurs. Op Taxateren.nl heeft u dus altijd het totale plaatje.
Klik hier om taxateurs te vergelijken.

Taxateren? Wat betekent dat eigenlijk?

Taxateren.nl is onze merknaam, logischerwijs afgeleid van het woord taxeren, en tevens volgens onze collega's uit de taxatiewereld een veelgebruikt woord, ondanks dat het geen Nederlands is.
 
Dit komt waarschijnlijk, denken wij, doordat veel mensen weinig met taxaties van doen hebben en er in de praktijk weinig vanaf weten. Dat willen wij veranderen.
Het juiste woord is uiteraard ''Taxeren'', en heeft volgens Van Dale  de volgende betekenis:
 

Betekenis 'taxeren'

taxe·ren (taxeerde, heeft getaxeerd) 1 schatten

 

Taxeren is het inschatten door een onafhankelijk, erkend en ter zake kundig persoon, van de waarde van alle roerende en onroerende objecten.

 Met Taxateren.nl willen wij een platform neerzetten om meer kennis en transparantie over taxaties van woningen te genereren bij consumenten in Nederland. Wij plaatsen altijd de laatste informatie op onze website, afkomstig van de erkende kanalen zoals het NRVT en het NWWI.